Loading Events

« All Events

WIN Guard Meeting, 14 december

December 14 @ 09:00 - 12:00

VAD ÄR EN HÅLLBAR INSATS?
Insatsarbete utifrån hållbarhetsaspekterna miljö, människa och ekonomi.

Det ovanliga har blivit vanligt i en arbetsmiljö kantad av pandemier och naturkatastrofer. Vi måste förändras i takt med den förändring som sker i samhället. Men vad behöver vi ha med oss för att vara smarta i vårt förändringsarbete?

För att värna människors liv och hälsa och göra det i ett föränderligt samhälle, så måste vi vara smarta. Genom att tänka hållbart och få med alla aspekter, människan, miljön samt ekonomin så har vi en möjlighet att komma ett steg längre än om vi tänker på de som separata utvecklingsdrivande faktorer.

Exempel på utmaningar/möjligheter:

– Vår befolkning blir äldre och samtidigt friskare, vilka hinder och möjligheter kan vi se i det? Är dessa individer en resurs i det civila samhället? De som inte längre är friska och har större behov av samhällets hjälp, vad kan vi göra för dom i vårt arbete att värna liv och hälsa? Kan tekniska lösningar användas mer för att skapa säkrare hemmiljöer för de som är riskutsatta.

– Samtidigt står vi inför såväl klimatförändringar och vår och andras påverkan på miljön. Hur bidrar vi till den utvecklingen. Är det genom fossilfri framdrift av fordon, släcktekniker som optimerar släckningen och även minimerar det kontaminerade släckvattnet, eller gör vi större miljönytta inom något helt annat?

– Vilka nya spelare finns kan finnas med på en olycksplats? Hur nyttjar vi samhällets samlade resurser för att nå våra mål i före, under och efter en olycka.

Vad blir nästa steg i räddningstjänstens arbete för hållbar insats?

———-

Ni kommer under dagen få lyssna till inspirerande talare och ta del av nya innovationer inom området. WIN Guard uppdaterar om pågående projekt och skapar dessutom möjlighet till samtal med andra deltagare i vår matchmaking-process.

Välkommen!

 

Sneak Peek på Agendan

– Vi presenterar pågående projekt och innovationskonsortier

Tidig detektering av självantändning i biomassa
Kravspecifikation för framtidens räddningsfordon
– Business Matchmaking

Vi skapar en unik matchmaking-karta för varje event, baserad på kunskap om varje deltagare och deras behov och önskemål. Vår WIN Mingle Map är ett av våra co-creationTools. Du kan läsa mer om dom här.

Snart ännu mer att presentera…

Details

Date:
December 14
Time:
09:00 - 12:00
Event Category:

Organizer

WIN Guard