Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

WIN Guard-möte, 20 januari

20 January, 2022 @ 09:00 - 12:00

VAD ÄR EN HÅLLBAR INSATS?
Insatsarbete utifrån hållbarhetsaspekterna miljö, människa och ekonomi.

Det ovanliga har blivit vanligt i en arbetsmiljö kantad av pandemier och naturkatastrofer. Vi måste förändras i takt med den förändring som sker i samhället. Men vad behöver vi ha med oss för att vara smarta i vårt förändringsarbete?

För att värna människors liv och hälsa och göra det i ett föränderligt samhälle, så måste vi vara smarta. Genom att tänka hållbart och få med alla aspekter, människan, miljön samt ekonomin så har vi en möjlighet att komma ett steg längre än om vi tänker på de som separata utvecklingsdrivande faktorer.

Exempel på utmaningar/möjligheter:

– Vår befolkning blir äldre och samtidigt friskare, vilka hinder och möjligheter kan vi se i det? Är dessa individer en resurs i det civila samhället? De som inte längre är friska och har större behov av samhällets hjälp, vad kan vi göra för dom i vårt arbete att värna liv och hälsa? Kan tekniska lösningar användas mer för att skapa säkrare hemmiljöer för de som är riskutsatta.

– Samtidigt står vi inför såväl klimatförändringar och vår och andras påverkan på miljön. Hur bidrar vi till den utvecklingen. Är det genom fossilfri framdrift av fordon, släcktekniker som optimerar släckningen och även minimerar det kontaminerade släckvattnet, eller gör vi större miljönytta inom något helt annat?

– Vilka nya spelare finns kan finnas med på en olycksplats? Hur nyttjar vi samhällets samlade resurser för att nå våra mål i före, under och efter en olycka.

Vad blir nästa steg i räddningstjänstens arbete för hållbar insats?

———-

Ni kommer under dagen få lyssna till inspirerande talare och ta del av nya innovationer inom området. WIN Guard uppdaterar om pågående projekt och skapar dessutom möjlighet till samtal med andra deltagare i vår matchmaking-process.

Välkommen!

Sneak Peek på agendan

– Business Matchmaking

  • Mattias Delin, Brandforsk
  • Mats Svensson, EcoFireProtection
  • Tobias Westlund, WASTY

– Vi presenterar pågående projekt och innovationskonsortier

  • Diskussion med utgångspunkt i WIN Guards workshop “Framtidens Räddningstjänst” –  förslag på prioriterade områden framåt
  • Tidig detektering av självantändning i biomassa
  • Kravspecifikation för framtidens räddningsfordon

– Business Matchmaking

  • Vi skapar en unik matchmaking-karta för varje event, baserad på kunskap om varje deltagare och deras behov och önskemål. Vår WIN Mingle Map är ett av våra Co-creation Tools. Du kan läsa mer om dem här.

Snart mer att presentera…

Details

Date:
20 January, 2022
Time:
09:00 - 12:00
Event Category:
Website:
https://www.eventbrite.se/e/vad-ar-en-hallbar-insats-biljetter-211679447927

Organizer

WIN Guard