Tekniken — människans bäste vän för färre olyckor

Jan 16, 2019

 | WIN Guard

Idag finns teknik överallt. Vi använder smarta larm, uppkopplade brandvarnare, digitala lås och hälso-appar för att undvika olyckor och för att känna oss säkrare. Än så länge har vi bara gläntat på dörren till de möjligheter som tekniken i människans tjänst kan erbjuda.

Följ med oss på resan där digitalisering och teknik leder till att vi känner oss tryggare och faktiskt är säkrare. Vi lyfter denna dag spännande exempel för hur teknikutveckling tvärtemot vissa farhågor, inte sker på människans bekostnad. På vilka sätt kan den hjälpa oss att hjälpa varandra och oss själva?

Tekniken kan idag bidra till att färre olyckor sker och att tryggheten i samhället ökar när vi använder den i människans tjänst. Det finns dessutom stora positiva samhällsekonomiska vinster med att undvika olyckor som resulterar i skador och ibland till och med i dödsfall. För att få ned antalet skadade och döda, t ex i bränder och fallolyckor, behövs tekniken som verktyg. Dessa olyckor drabbar årligen tusentals människor och målsättningen från MSB, Socialstyrelsen med flera är att minska dessa kraftigt.

Den 16 januari samlas beslutsfattare från privata och offentliga organisationer, forskare och innovatörer för att diskutera dessa frågor. Passa på att träffa aktörer från andra områden med samma intressen att utbyta erfarenheter med och möjlighet att knyta värdefulla kontakter.

Axplock från dagen

Framtidsspaningar och behov kring:

  • Kan kommunikation bidra till färre olyckor? Sony Mobile Communications,www.sonymobile.com
  • Stadens framtida utmaningar kopplat till människors säkerhet och mobilitet, Axis, www.axis.com
  • Tjänster och teknik inom bevakningsbranschen för att rädda liv, Nokas, www.nokas.se
  • Vad går att mäta i en bostad? HSB living Lab, en testbädd på Chalmers i Göteborg, som innehåller flera tusen sensorer. www.hsb.se/hsblivinglab
  • Spännande presentationer från innovationsbolagen: Nagoon, Magnea, Progressive Safety, Mirage, Global Drones & Brinja

Plats: HSB Living Lab, Elektrovägen 4, Göteborg
Datum: 16 januari 2019
Tid: kl. 9.00 – 16.00

Har du spännande lösningar på teknik som kan rädda liv?

Hör gärna av dig till: Johan Persson, johan.persson@win.ideon.se

Next event

WIN Guard Meeting

WIN Guard-möte 10:e november 2022
November 10 @ 09:00 - 12:00
Zoom, digital

Facebook feed

[custom-facebook-feed]

This post is related to WIN Guard